SUKLAATIA

Kaikki lähtee käyttämästäni suklaaraaka-aineesta. Minulle on tärkeää, että suklaassa maistuu kaakaon alkuperä, onko se kasvatettu Aasiassa, Afrikassa vai Etelä-Amerikassa. Kaakao voi maistua hedelmäiseltä, paahteiselta tai vaikka lakritsilta ihan maaperän mukaan.

Arvostan pienen sveitsiläisen suklaatehtaan sinnikästä työtä kaakaonviljelijöiden neuvonnassa ja tukemisessa ympäri maailmaa. Haluatko kuulla lisää? Tästä kaikesta kerron järjestämissäni suklaamaisteluissa!

Tummasuklaa

Tummaa. Ja vieläkin tummempaa

Käytän harvinaisia suklaalaatuja Madagaskarilta ja maailman parasta kaakaolaatua, criolloa, Venezuelasta.

Korkeimmillaan kaakaoprosentti kohoaa käyttämässäni tummassa suklaassa jopa 88:een! Olen nimennyt tästä suklaasta työstämäni suklaat äijäsuklaiksi. Mutta kyllä ne näyttävät maistuvan tytöillekin.

Näitä tumman suklaan eri laatuja voivat syödä myös vegaanit. Ja tummassa suklaassahan on vähiten sokeria.

Villiä suklaata Boliviasta!

Uusimpana suklaana olen ottanut valikoimiini kiehtovan tummasuklaan Boliviasta. Tämä 68 kaakaoprosentin herkku on valmistettu Amazonin sademetsän saarilla villinä kasvavista kaakaopaloista.

Alkuasukkaat keräävät kaakaopalot ja kuljettavat ne kanooteilla, hevosilla ja mopoilla mantereelle, jossa ne kuivatetaan auringon paahteessa. Sieltä ne matkaavat Sveitsiin suklaatehtaaseen, jossa nämä harvinaisuudet jauhetaan mitä viekoittelevimman makuiseksi suklaaksi.

Villikaakaon laatu on criollo, se kaikkein harvinaisin ja laadukkain kaakaolaji.

Moni kysyy, miltä villisuklaa oikein maistuu. No, ero on vähän sama kuin metsämustikan ja pensasmustikan. Villinä kasvanut saarikaakao on maultaan monivivahteisen vahva. Siinä aistii sademetsän raikkautta ja viidakon tuoksuja, sitrusta ja luumua. Bolivian villisuklaasta tykkää moni sellainenkin, joka ei tavallisesti tummaa suklaata syö lainkaan.

Ja mikä parasta, Bolivian tummasuklaata ostamalla tuet paikallisia intiaaniasukkaita, jotka saavat näin vaivalloisesta työstään palkkaa ja pystyvät jäämään alueelle asumaan.

Ja luomua Perusta

Perulainen luomu-, Reilun kaupan – ja vegaaninen 70 -kaakaoprosentin tumma suklaa on myös harvinaisuus. Tähän ranskalaissuklaaseen tuo pirtsakan lisämaun valmistuksessa käytetty luomuruokosokeri.
Tämän eettisempää ei suklaa enää voi olla!

Maitosuklaa

Maito ja suklaa ne yhteen soppii

Käytän ainutlaatuista, viralliselta nimeltään tummaa maitosuklaata, koska tämän suklaan kaakaoprosentti on korkea, 43 prosenttia. 

Tässäkin samettisessa suklaassa etsin aina enemmän kaakaota ja makua sekä vähemmän sokeria. 

Kaakao tulee tähän ainutkertaiseen maitosuklaaseen Afrikan Ghanasta.

Valkosuklaa

Kysyt, onko valkosuklaa suklaata? Vastaan: Kyllä on!

Tässä maistat ehkä selvimmin eron halpoihin teollisuussuklaisiin, kun maistat Sveitsissä taiten tehtyä valkosuklaata.
Käyttämääni valkosuklaaseen on lisätty vähemmän sokeria ja enemmän sitä aitoa, laadukasta ja arvokasta kaakaovoita, jonka takia valkosuklaata voi nimittää suklaaksi. Vaikka siinä ei olekaan kaakaon tummaa ydintä. 

Tätä valkosuklaata ei ole tehty halvoilla tai lisäaineisilla kasvisrasvoilla. 

Maito tulee tähän perinteiseen maitosuklaaseen sen keksijämaasta Sveitsistä, Alpeilla laiduntavista lehmistä, jotka siellä suklaatehtaan viereisillä niityillä käyskentelevät. 

Ne märehtivät samaan tahtiin kuin sisällä suklaantekokoneet jauhavat kaakaopapuja.

Erikoisuudet: Kirsin Suklaat ei olisi uteliaana suklaamaakarina alallaan, elleivät valikoimaani kuuluisi nämä alan viimeisimmät uutuudet:

Rubysuklaa

Vaaleanpunainen marjainen rubysuklaa

Maitosuklaa, johon ei ole lisätty väriä eikä makuja. Silti tämä romanttisen vaaleanpunainen suklaa maistuu marjoilta kuten vadelmilta. 

Tämä on ainoa käyttämäni suklaa, jonka on kehittänyt ja jonka tekee belgialainen Barry Callebaut.  Kaikki muut suklaani tulevat Sveitsistä. 

Vaaleanpunaisen suklaan kaakao on fermentoitu vain varoen, siksi se ei ole muuttunut väriltään suklaanruskeaksi.

Rubysuklaa sopii hyvin leivontaan ja kastikkeeksi. Vain mielikuvitus on rajana tämän suklaan käytössä!

Kysy, niin vinkkaan lisää!

Blondisuklaa

Vaaleanruskea karamellimäinen blondisuklaa​

Tämän beigen värisen suklaan on kehittänyt ranskalainen suklaamestari Frédéric Bau. Hän on perustanut ranskalaisen Valrhona-tehtaan suklaakoulun, jossa itse kävin suklaamestarikurssini ja sain kurkkia Baun kattiloihin. 

Chef Bau keitti vahingossa liian kauan valkosuklaata, ja siitä syntyi tämä toffeemainen sensuelli hurmio. 

Blondisuklaa käy erittäin hyvin leivontaan ja kastikkeiksi. Vain mielikuvitus on rajana blondisuklaan käytössä!

Kysy, niin vinkkaan lisää!

 

Kirsin Suklaiden mehiläissuklaa

Maailman uutuus: Mehiläissuklaa!

Mehiläissuklaa on Kirsin Suklaiden ja iittalalaisen Mäntylän Hunajan uutuustuote, jollaista ei löydy muualta Suomessa.

Lokakuussa 2023 Mehiläissuklaa valittiin Hämeenlinnan Business Turnajaisten Idea-sarjan finaaliin. 

23.11. Verkatehtaalla nähdään, kuinka kauas yltävät Mehiläissuklaiden siivet!

Ilmoittaudu täältä yleisöön seuraamaan huippujännittävää yrityskilpailua: https://tapahtumat.linnan.fi/linnanbusinessturnajaiset?fbclid=IwAR00WjfSzKlw5s1E-COJO5- j37QRQlaav17mrRV7Ciuz-xnyXEKPfgqy7xY

Olemme yhdistäneet Mehiläissuklaissa laatusuklaat mehiläisten keräämään siitepölyyn sekä maitohappokäytettyyn siitepölyyn; mehiläisleipään eli pergaan.

Nämä suklaat ovat varsinaisia proteiini- ja vitamiinipommeja.

Siitepölyallergiset kuitenkin: Varovasti!

Leivomme myös hunajaleivonnaisia ja järjestämme hunajasuklaa-maistajaisia ryhmille. Kuulet näissä maistiaisissa mehiläistenhoidosta ja kaakaonviljelystä. Hunaja virtaa ja suklaa sulaa valtoimenaan.

Kysy lisää, niin luodaan ryhmällesi harvinainen herkkuhetki!

Scroll to Top