Käsityötalo Willa Vaskin adressi keräsi miltei 1300 allekirjoitusta

Kirsin Suklaat luovutti Willa Vaskin kulttuurikortteliadressin Hämeenlinnan johtajille.
Luovutin kulttuurikorttelin perustamista ehdottavan adressin Hämeenlinnan kaupungin johtajille yhdessä käsityöläisten ja asukasyhdistyksen puheenjohtajien kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju, Hämeen Sanomat

Meillä oli tuomisina Hämeenlinnan kaupunginjohtajalle Olli-Poika Parviaiselle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Johannes Koskiselle painava paketti: vetoomus Willa Vaskin korttelin kehittämiseksi kulttuurikortteliksi.

Kaikkiaan adressi keräsi komeat 1269 allekirjoitusta! Willa Vaskissa kirjaseen kirjoitti nimensä parin vuoden aikana 764 ihmistä ja netissä vetoomusta tuki reilussa kuukaudessa 505 allekirjoittajaa.

Luimme teidän allekirjoittajien kommentteja ja viestejä kaupungille, miten korttelia pitää kehittää.  Kaupunki on perustellut Willa Vaskin myymistä asuintaloksi, ettei talosta tule tarpeeksi tuloja.

Historiaa, kulttuuriperintöä, arvoja ja juuria ei voi kuitenkaan mitata rahassa.

Kirsin Suklaat valmistaa käsin suklaita tuossa Willa Vaskin käsityötalossa. Tiedän, mistä hankkimani raaka-aineet ovat peräisin. Olen tarkkaan valinnut, mistä ostan suklaat ja niihin lisäämäni marjat ja yrtit. Jokaisessa suklaarasiassa lukee “Käsintehty Hämeenlinnassa”.

Jos kaupunki ei arvosta tällaista käsityötä, perinteitä ja kulttuuria, se ei ole silloin minun kaupunki, jossa haluan yritystäni johtaa. Eikä se ole silloin myöskään näiden lähes 1300 vetoomuksen allekirjoittajan kaupunki.

Hämeenlinnaan syntyisi näin

kulttuurikortteli,

elävä vanha kaupunki

Palanderin kortteliin pitäisi avata taiteilijoiden, pienyrittäjien ja käsityöläisten putiikkeja. He voisivat työskennellä siellä, pitää työpajoja ja asuakin siellä. Vaskissa järjestettäisiin tapahtumia museohistoriallisesti ainutlaatuisella sisäpihalla.

Näin Hämeenlinnaan saataisiin elävä vanha kaupunki, jossa keskiaikainen linna on näkömatkan päässä ja koko Suomen kulttuurihistoriallisesti arvokkain koulu eli Hämeenlinnan lyseo olisi vastapäätä.

Monessa kaupungissa on jo tällainen kulttuurikortteli: Jyväskylässä, Tampereella, Joensuussa. Sillä erolla, että yhdelläkään näistä ei ole tällaista korttelia kuin mikä Hämeenlinnalla on Palanderin talon korttelissa.

Kaupungin johto vastasi, että Hämeenlinnassa on aiemminkin adresseilla säilytetty muuten purettavaksi uhattuja taloja, kuten Piparkakkutalo kirkkoa vastapäätä.

Nyt alamme selvittää mahdollisia investoijia, sijoittajia, yrityksiä, rahoittajia ja rakennuttajia.

🏤🍫

  • Jos sinulla on mitä vain vinkkiä asiaan liittyen, ota yhteys! Kaikki neuvot ovat nyt tarpeen!
Merja Vilmunen, Juhani Aaltonen ja Kirsi Hyytiäinen kävivät luovuttamassa sadat kulttuurikorttelin perustamista puoltavat allekirjoitukset. Kuva: Tuomas Koskinen, kaupunginvaltuutettu.
Scroll to Top